Pyrmūdiņ Sibirī suoksīs Latgalistikys konfereņe

Pyrmūdiņ Sibirī suoksīs Latgalistikys konfereņe

Nu 19. leidz 25. augustam Sibirī nūtiks 6. storptautyskuo latgalistikys konfereņce, kas itūgod veļteita latgalīšu školu suokumam Sibirī.

Latgalistikys konference 2013

Krīvejis Krasnojarskys nūvoda Ačinskā, Lelajā Ulujā i Bičkūs nūteikušajā konfereņcē zynuotnīki nu Latvejis, Krīvejis i ASV diskutēs par tū, kas nūteik ar volūdu puorsymts godu laikā, kod tei ir atrauta nu sovys zemis, i kai izceļuotuoju nu Latgolys kultura ītekmiejuse vītejū sadzeivi i tradicejis. Konfereņcis dalinīki na tikai apsamaineis ar pietejumu rezultatim, bet ari dūsīs Sibira plošumūs apmeklēt kuodreizejūs latgalīšu cīmus, i izzynuot materialus, kas globojās vītejūs arhivūs. Konfereņcis dalinīki tiksīs ari ar sovulaik izceļojušūs latvīšu piectečim.

Par konfereņcis byutiskuokajim momentim i Sibira latvīšu dzeivi myusu dīnuos telefonreportažuos i īrokstūs Latvejis Radejai 1 stuosteis žurnaliste Anda Buševica.

Pyrmūdiņ, 19. augustā pyrmuos telefonreportažys byus „Labrīt” ziņuos i programmā „Pēcpusdiena”.

Trešdiņ, 21. augustā „Kultūras rondo” tiks runuots par konfereņci i atziņom piec īsapazeišonys ar Ačinskys arhiva materialim par puorceļuotuojim nu Latvejis.

Catūrtdiņ, 22. augustā „Pēcpusdienā” byus īspaidi par ceļojumu pa latvīšu cīmim Sibirī.

Sastdiņ, 24. augustā konfereņcis īspaidi i kūpsavylkums byus „Kultūras rondo” i dīnys nūtykumu apskotā.

Septembra suokumā ari raidejumūs „Augstāk par zemi” i „Kolnasāta” varēs klauseitīs īrokstus.

Ziņu sagataveja: LaKuGa piec Latvejis Radejis informacejis

Print Friendly, PDF & Email