Igauņu saimes koncerts

(Atlaidit – iz Latgolys latvīšu volūdu napagivu vēļ puorlikt)

Šā gada 29. janvārī plkst. 14.00 LNT šova „Dziedošās ģimenes” dalībnieki – Igauņu ģimene – sniegs koncertu Vectilžas Sporta un atpūtas centrā.


Kā atzīst Igauņu ģimene, sadziedāšanās ar skatītājiem dod spēku un pozitīvās enerģijas apmaiņu, tādēļ svarīgs ir dialogs ar klausītāju. Tā kā muzicēšana ir neatņemama Igauņu ģimenes dzīves sastāvdaļa, koncertā tiks spēlēti vairāki mūzikas instrumenti dažādos sastāvos. Igauņu ģimene savus klausītājus priecēs gan ar tradicionālās, gan arī populārās mūzikas vokālajiem un instrumentālajiem priekšnesumiem – latgaliešu tautas dziesmām, arī latviešu un ārzemju komponistu oriģināldarbiem, būs arī daži pārsteigumi. Mūsdienu straujajā dzīves skrējienā muzicēšana sev laika trūkuma dēļ nereti izpaliek. Igauņu ģimene, rādot savu piemēru, aicinās atskatīties uz sentēvu tradīcijām un atrast laiku, lai kopā muzicētu. Muzikālo vēstījumu palīdzēs stāstīt radu saime – Višu ģimenes ansamblis no Kaunatas.

Ieejas maksa koncertā – 1 un 2 Ls

Liela daļa mūzikas instrumentu, kurus spēlē Igauņu ģimene, ir Gunāra Igauņa roku darbs. Galvenā instrumentu izgatavošanas ideja ir dot iespēju ikvienam kļūt par muzikantu, iemācīties improvizēt un variēt, kopā muzicēt. Instrumentu muzejā, kurš atrodas Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā, interesenti var saņemt izsmeļošu stāstījumu par latviešu tradicionālās mūzikas instrumentiem, aplūkot Latvijas teritorijā sastopamo ermoņiku izstādi, apskatīt mūzikas instrumentu darbnīcu (www.baltharmonia.lv) un atrast sevī muzikantu.

Print Friendly, PDF & Email

Komentari

Kalenders

Apr
25
Cat
11:00 Festivals “Steigys” @ Juoņa Ivanova Rēzeknis muzykys vydsškola
Festivals “Steigys” @ Juoņa Ivanova Rēzeknis muzykys vydsškola
Apr 25 @ 11:00 – 17:00
Festivals "Steigys" @ Juoņa Ivanova Rēzeknis muzykys vydsškola
18:00 “Pauls un Keišs. Vīrieši labākos... @ Muzykys noms "Daile"
“Pauls un Keišs. Vīrieši labākos... @ Muzykys noms "Daile"
Apr 25 @ 18:00 – 20:00
Latvīšu estradē, latvīšu teatrūs i Latvejis politiskajā dzeivē ir daudz veirīšu lobuokūs godūs. Iz skotivis byus diveji – vīns nu estradis i džeza, ūtrys nu teatra i kinys pasauļa. Tok – kotrys nu prīšknasumu var[...]
19:00 Koncerts “Celīs, bruoļ!” @ VEF Kulturys piļs
Koncerts “Celīs, bruoļ!” @ VEF Kulturys piļs
Apr 25 @ 19:00 – 21:00
Koncertā pīsadola kai jau populari i labi pazeistami, tai i pavysam jauni, dažaidus muzykys stilus puorstuovūši muokslinīki: Juoņs Aišpurs (THE SOUND POETS), Arņs Slobožaņins (DABASU DUROVYS), Guntis Rasims i Jurs Vucāns (BEZ PVN), Jurs Ostrovskis[...]