Ūga kūpā ar Dināru Rudāni i Patrishu izdūd dzīsmi “Pāries”

Ūga kūpā ar Dināru Rudāni i Patrishu izdūd dzīsmi “Pāries”

Rokstu sagataveja: portals lakuga.lv

“Ausmeņa Records” repere “Ūga” sadarbeibā ar dzīduotuojom Dināru Rudāni i Patrishu izdavuse jaunu dzīsmi ar nūsaukumu “Pāries”, kai ari izruodejuse Rēzekni raidejumā “#PiecasKartes”.

Daiga Barkāne aba Ūga par dzīsmi stuosta tai: “Maņ vīnu dīnu pīraksteja Dināra ar pīduovuojumu pīsadaleit nastandarta dzīsmē. Kod pyrmū reizi nūsaklauseju, izreiz saprotu, ka dzīsme nav kai radejis standarta hiti, bet dūma ir dziļuoka i maņ cīši tyva.”

Ūga soka, ka izreiz saprota, par kū raksteis i kū izceļs sovā partejā. “Dzīsmi nu molys radzu kai puors minotu, kod apsastuot i īviļkt elpu, saprast, ka tys vyss jau varbyut pat reit puorīs,” skaidroj Daiga.

Taipat Ūga ir prīceiga par sadarbeibu ar Dināru i Patrishu. Repere stuosta, ka sadarbeiba beja cīši breiva. “Sovā pantā vairuok izcieļu sīvišķū spāku, spieceigys sīvītis ir vysur!” puorlīcynuota ir Ūga.

Dzīsmē “Pāries” Ūga sovu pantu dzīd latgaliski, tok tī, kas grib dzierdēt Ūgu runojam latvyski, var apsavērt pavysam naseņ izguojušū raidejuma “#PiecasKartes” ūtruos sezonys nūslādzūšu epizodi, kurā Daiga kūpā ar “Latvijas Radio Pieci” personeibu Lindu Samsonovu izstaigoj vysaidys Rēzeknis vītys i izskaidroj, kas ir “čūksts”.

Daiga stuosta, ka jom ir guojs koloriti. “Nūliemu, ka pīīšu tam drupeit nanūpītnuok i izvoduoju pa nastandarta vītom. Redzīs, ka guoja samārā forši, es vysod asu gotova i atvārta gostim. Pošai beja vareiba pastaiguot pa rajonu drupeit sovaižuok, lānuok. Nasaverūt iz traumu, lānim tempim atsagrīžu vacajuos slīdēs,” ar emocejom doluos Ūga.

Print Friendly, PDF & Email

Kalenders

Mar
30
Sai
15:00 Izruode “Divejis vyrtuvē, naskai... @ Daugovpiļs teatris
Izruode “Divejis vyrtuvē, naskai... @ Daugovpiļs teatris
Mar 30 @ 15:00 – 16:30
Izruodis pamatā ir ukraiņu dramaturga Aleksandra Mardaņa luga “Muotis i meitys” (“Дочки-матери”), lugu latgaliski tulkuojuse Kristīne Veinšteina. Tei byus gondreiž kriminala komedeja Olega Šapošnikova režejā i viesteis par div liktiņa nalutynuotom sīvītem, kurys par speiti vysim[...]
Mar
31
Svā
all-day Izstuode “Latgales keramikas stā... @ Daugovpiļs Muola muokslys centrs
Izstuode “Latgales keramikas stā... @ Daugovpiļs Muola muokslys centrs
Mar 31 all-day
Da 31. marta Daugovpiļs Muola muokslys centra izstuožu zālē apsaverama Tautys lītiškuos muokslys studejis “Latgale” izstuode “Latgales keramikas stāsti”, kurā apkūpuoti studejis lobuokī dorbi, viestej informaceja Daugovpiļs piļsātys sātyslopā. “Kotrys dorbs sovā byuteibā ir unikals i naatkuortojams, kotram[...]