“Rikši”: jubilejis koncerts byus kai dzimšonys dīnys balleite

“Rikši”: jubilejis koncerts byus kai dzimšonys dīnys balleite

Roksta autore: Sintija Augustova, portals lakuga.lv

Koč i eistuo “Rikšu” dzimšonys dīna ir 14. janvars, pandemejis laika ītekmē puorcaltais svātku koncerts Latgolys viestnīceibā GORS byus tik itymā nedeļgolā – 4. septembrī 18.00 stuņdēs. Rokstā par “Rikšu” sajiutom i emocejom pyrma 10 godu jubilejis koncerta. 

Postfolklorys grupa “Rikši” nūruoda, ka jī ir nūsailguojuši piec spieliešonys. “Sajiuta ir taida, ka tik julī, augustā koč kas ir suocs nūtikt. Asam līku reizi nūviertejuši, kas ir tys, deļ kam mes nūsadorbojom ar tū, kū mes doram – kas ir tei līta, parkū navarim iztikt bez spieliešonys, parkū gribim sasatikt ar cylvākim, izdancynuot i pasakustēt.” Taipat “Rikši” ir puorlīcynuoti, ka ari cylvāki ir nūsailguojuši piec koncertim i koč kuo prīceiga. 

Muziki koncertā raudzeis “izsaut” vysu, kas jim ir, maksimali sevi atdūt koncertam. “Raudzeisim drusceņ uzluodēt sovys baterejis, lai varātu mīreigi puorlaist zīmu,” stuosta “Rikši”. Taipat muziki ir pīsardzeigi par nuokūtnis epidemiologiskū situaceju, deļtam aicynoj vysus paspēt “patusēt” i pabaudeit muzyku pyrma pandemejis trešuo viļņa.

Postfolklorys grupa “Rikši” doluos, ka koncerts byus kai dzimšonys dīnys balleite. “Gribim, lai ir taida sajiuta, ka esi atguojs iz dzimšonys dīnu, kur var parunuot, padoncuot, padzīduot.” 

Taipat “Rikši” stuosta, ka koncertā varēs dzierdēt na tikai desmit godu laikā tapušuos popularuokuos dzīsmis, kas pateik gon klauseituojim, gon ari pošim muzikim, bet ari stuostus par jūs tapšonu, izzynuot atmosferu, kaidā roduos grupa, juos nūsaukums, kai ari stuostus par spūdruokajom nūtikšonom grupys viesturē. “Kai jau jubilejā – atsaver iz vysu sovu dzeivi, vysu, kas izdareits, kas nūtics,” stuosta “Rikši”.  “Mes pīfiksejam nūtykumus, verūtīs iz vysu, kas saraksteits, ir bejuši daudzi braucīni, koncerti. Pat taidūs godūs, kod lykuos, ka mes nikuo nadarejom. Tī ir desmit godi, kur ir daudz pasuokumu – vīns spylgtuoks par ūtru,” pīzeist grupa. 

Vaira informacejis par beletim i koncertu skaiti ITE.

Print Friendly, PDF & Email

Kalenders

Apr
25
Cat
11:00 Festivals “Steigys” @ Juoņa Ivanova Rēzeknis muzykys vydsškola
Festivals “Steigys” @ Juoņa Ivanova Rēzeknis muzykys vydsškola
Apr 25 @ 11:00 – 17:00
Festivals "Steigys" @ Juoņa Ivanova Rēzeknis muzykys vydsškola
18:00 “Pauls un Keišs. Vīrieši labākos... @ Muzykys noms "Daile"
“Pauls un Keišs. Vīrieši labākos... @ Muzykys noms "Daile"
Apr 25 @ 18:00 – 20:00
Latvīšu estradē, latvīšu teatrūs i Latvejis politiskajā dzeivē ir daudz veirīšu lobuokūs godūs. Iz skotivis byus diveji – vīns nu estradis i džeza, ūtrys nu teatra i kinys pasauļa. Tok – kotrys nu prīšknasumu var[...]
19:00 Koncerts “Celīs, bruoļ!” @ VEF Kulturys piļs
Koncerts “Celīs, bruoļ!” @ VEF Kulturys piļs
Apr 25 @ 19:00 – 21:00
Koncertā pīsadola kai jau populari i labi pazeistami, tai i pavysam jauni, dažaidus muzykys stilus puorstuovūši muokslinīki: Juoņs Aišpurs (THE SOUND POETS), Arņs Slobožaņins (DABASU DUROVYS), Guntis Rasims i Jurs Vucāns (BEZ PVN), Jurs Ostrovskis[...]