Latgolys piļsātu stuosti: Daugovpiļs

Latgolys piļsātu stuosti: Daugovpiļs

Rokstu sagataveja: portals lakuga.lv

Raidejums “Latgales pilsētu stāsti: Nezināmais par zināmo” viesteja par Daugovpili, tymā fokusā ir Dinaburgys cītūksnis – parkū ta nā, jo taišni ite pīdzyma piļsāta! Artjoms Mahlins stuosta par padareitū, bet vēļ vaira – par grandiozajim nuokūtnis planim (āku restauraceju, tradiceju izveidi, festivalu reikuošonu i tt.).

Ruodīs, ka plani ir nabeidzami, vairuokuos paaudzēs i symtūs miļjonu eiro mierejami! Bet, ka ir entuziasms, ir komandys dorbs – vyss ir īspiejams! Tū aplīcynoj ari Faridys Zaletilo emocionalais stuosts, kai tyka atkluots i Daugovpilī atsagrīze glaznuotuojs Marks Rotko. Tei ir piļsātys kruosa… Bet kotrai piļsātai ir ari sova skaņa, sova kusteiba, sova garša… Nui, aizejit iz Daugovpiļs tiergu. Tī var nūpierkt vītejūs tomatus, buļbis, izzynuot, kaida ir, metaforiski runojūt, Daugovpiļs garša.

Roksta saturs ir apmoksuots.

Print Friendly, PDF & Email

Kalenders

May
8
Tre
15:00 Jevgenija Bondarenko izstuodis “... @ Latgolys Kulturviesturis muzejs
Jevgenija Bondarenko izstuodis “... @ Latgolys Kulturviesturis muzejs
May 8 @ 15:00 – 16:30
Muokslinīks Jevgenijs Bondarenko ir riezeknīts i ar gleznīceibu nūsadorboj nu Latvejis Muokslys akademejis Latgolys filialis absolviešonys 2011. godā. Gleznuotuojs aktivi īsakļaun muokslys dzeivē, pīsadolūt kūpejuos Latgolys muokslinīku izstuodēs i plenerūs. Sovu pyrmū personalizstuodi “Maiguma ārprāts”[...]
18:00 Eiropys dīnys koncerts @ Daugovpiļs Vaļsts gimnazejis pogolms
Eiropys dīnys koncerts @ Daugovpiļs Vaļsts gimnazejis pogolms
May 8 @ 18:00 – 19:30
Eiropys dīnys koncerts @ Daugovpiļs Vaļsts gimnazejis pogolms