Igauņu saimes koncerts

(Atlaidit – iz Latgolys latvīšu volūdu napagivu vēļ puorlikt)

Šā gada 29. janvārī plkst. 14.00 LNT šova „Dziedošās ģimenes” dalībnieki – Igauņu ģimene – sniegs koncertu Vectilžas Sporta un atpūtas centrā.


Kā atzīst Igauņu ģimene, sadziedāšanās ar skatītājiem dod spēku un pozitīvās enerģijas apmaiņu, tādēļ svarīgs ir dialogs ar klausītāju. Tā kā muzicēšana ir neatņemama Igauņu ģimenes dzīves sastāvdaļa, koncertā tiks spēlēti vairāki mūzikas instrumenti dažādos sastāvos. Igauņu ģimene savus klausītājus priecēs gan ar tradicionālās, gan arī populārās mūzikas vokālajiem un instrumentālajiem priekšnesumiem – latgaliešu tautas dziesmām, arī latviešu un ārzemju komponistu oriģināldarbiem, būs arī daži pārsteigumi. Mūsdienu straujajā dzīves skrējienā muzicēšana sev laika trūkuma dēļ nereti izpaliek. Igauņu ģimene, rādot savu piemēru, aicinās atskatīties uz sentēvu tradīcijām un atrast laiku, lai kopā muzicētu. Muzikālo vēstījumu palīdzēs stāstīt radu saime – Višu ģimenes ansamblis no Kaunatas.

Ieejas maksa koncertā – 1 un 2 Ls

Liela daļa mūzikas instrumentu, kurus spēlē Igauņu ģimene, ir Gunāra Igauņa roku darbs. Galvenā instrumentu izgatavošanas ideja ir dot iespēju ikvienam kļūt par muzikantu, iemācīties improvizēt un variēt, kopā muzicēt. Instrumentu muzejā, kurš atrodas Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā, interesenti var saņemt izsmeļošu stāstījumu par latviešu tradicionālās mūzikas instrumentiem, aplūkot Latvijas teritorijā sastopamo ermoņiku izstādi, apskatīt mūzikas instrumentu darbnīcu (www.baltharmonia.lv) un atrast sevī muzikantu.

Print Friendly, PDF & Email

Komentari

Kalenders

May
4
Sai
all-day Olgys i Valda Pauliņu keramikys ... @ Latgolys Kulturviesturis muzejs
Olgys i Valda Pauliņu keramikys ... @ Latgolys Kulturviesturis muzejs
May 4 all-day
Latgolys keramiki Olga i Valdis Paulini dzeivoj i struodoj Kruoslovā, dorbojās Kruoslovys amatnīceibys centrā, ir populari meistari vysā Latvejā. Jūs keramikys darbneica ir attaiseita interesentim i turistim, pīduovojūt i vysaidu formu trauku kluostu, i paraugdemonstriejumus,[...]